04-04-06

Recipe for hypo-allergenic bread - recept voor hypo-allergeen en glutenvrij brood

It cost me a lot of trials to succeed in making such bread (rice -  sorghum bread, no eggs, no gluten, no milk, no butter), so I might as well share it.  If you need the recipe in English, just mail me and I start translating.

Recept voor hypo-allergeen brood (rijst-gierstbrood zonder eieren, zonder melk, zonder boter en zonder gluten)

375 g. rijstmeel (rijstceme Anco)

150 g. gierstvlokjes (De Halm)

een klontje Wedena (natuurvoedingswinkel)

event. een koffielepeltje suiker (maakt het brood minder wit)

een pakje Bruggeman gedroogde gist

400 ml. water met 13 maatjes Nutramigen II

 

Alles mengen tot je een niet-korrelig deeg hebt (eventeel nog iets meer water toevoegen om een glad deeg te bekomen).  Goed en lang mengen met een vork totdat je deeg genoeg lucht bevat.

Laten rijzen.

Het deeg dooreenroeren en de gewenste smaak toevoegen zoals appelstukjes of geraspte wortels of zonnebloempitten of gepelde sesamzaadjes of rozijnen (naargelang waar je niet allergisch voor bent)

Het deeg in bakvormpjes scheppen.  De bakvormen insmeren met Wedena.  Ik gebruik kleine lage bakvormen van 500 ml.  In hogere of grotere vormen krijg ik het niet gebakken J

Tweede maal laten rijzen.

De oven voorverwarmen op 200 ° C  (hetelucht)

Het brood 34 min. laten bakken op de rooster op de middelste positie.

Na het bakken, het brood direct uit de vorm halen en laten afkoelen op een rooster.

 

Veel succes !

21:53 Gepost door Hildegarde in Home | Permalink | Commentaren (1) | |  Facebook

Commentaren

Smakelijk Klinkt heel smakelijk. Leuke foto.

Gepost door: pieterbie | 06-04-06

De commentaren zijn gesloten.