25-06-06

English and Dutch ? Engels én Nederlands ?

Waarom is deze blog in het Engels, zo vroeg Wieneke.  Tja, daar twijfel ik nog wekelijks over !  Allereerst : Engels omdat dit de nummer 1 is in de wereldtalen en daarmee heb je op het wereldwijde web dus het meeste kans dat men je verstaat.  Twee : ik vind Engels aangenaam en wil het oefenen.  Drie : ’t is een beetje promotie voor het eigene van Vlaanderen.

MAAR wat vind jij als Nederlandstalige bezoeker daar nu van ??? 

Neen, ik weersta de verleiding om er een meerkeuzevraag van te maken en je alvast wat mogelijkheden voor te schotelen.  Ik hou het helemaal open en ben zeer benieuwd naar jouw mening.

En zou je het beter vinden als de tekst er ook in het Nederlands zou bijstaan ?

Kijk, in de log hieronder over het begijnhof proberen we het meteen even uit.  Wat vind je ?

-----------------------

This blog is in English because of the world wide reach of it.  But what do the dutch speaking visitors think of this ? That’s what I am asking here.  And in the log beneath, I give it a try in English and Dutch.

14:00 Gepost door Hildegarde in Home | Permalink | Commentaren (17) | |  Facebook

Commentaren

Taal Kijk, wij Nederlanders, kunnen over het algemeen best overweg met de Engelse taal. Ik zelf hoor daar ook bij, want ik heb voor Amerikaanse bedrijven gewerkt. Maar mensen die jammer genoeg weinig schoolopleiding hebben genoten zullen er toch wel moeite mee hebben. Maar die genieten wel van jouw prachtige foto's en willen dan toch ook wel wat informatie erbij. Zo denk ik erover, maar wellicht dat andere lezers er heel anders over denken. In ieder geval vind ik het heel vriendelijk dat je er aandacht aan besteed. Dankjewel !
Oeps, ik zie dat ik mijn commentaar bij het verkeerde logje heb gezet. Nou ja, je begrijpt wel wat de bedoeling was.

Gepost door: Wieneke | 25-06-06

for myself is het gelijk maar als U doet zoals hieronder in engels en nederlands
nemen de anglofielen en er mischien nog iets van op
knappe foto's
zondaaaaaaaaaagse groetjes

Gepost door: scottie | 25-06-06

eerlijke mening? Ik zou het in het Engels én Nederlands doen!

Liefs en groetjes,
Inge

Gepost door: inge | 25-06-06

A girl 's got to do... what a girl 's got to do !! Ik zou zeggen...doe het inderdaad tweetalig! Je staat er versteld van als je weet hoeveel mensen er geen Engels kunnen lezen en verstaan in Nederland en in België...en dan mis je dus een heleboel potentiele lezers! Ik vraag me af of Engelse lezers wel eens ooit op de Belgische weblogs aan het rondneuzen zijn...!(er zijn volgens mij al niet veel Nederlanders...!) :-)))
Hollandse groetjes!

Gepost door: mizzD | 26-06-06

Om het even Ik begrijp allebei de talen, alhoewel het schrijven in het engels niet zo goed gaat, daarom reageer ik ook altijd in het Nederlands. Pieterbie maakt zijn blog ook in het Engels, en tot nu toe vind ik dat geen bezwaar. Ik zou zo zeggen: doe jij maar wat jou het beste lijkt, het is tenslotte JOUW blog!

Gepost door: gerdaYD | 26-06-06

doe maar.... ......lekker in het engels; in (met?) vlaams heb ik geen goesting!

Gepost door: f r e d | 26-06-06

Als Vlaming vind ik dat je minstens Nederlands moet gebruiken... 't Internet kan het gebruiken, doch heb ik geen bezwaar dat je ook Engels gebruikt!
succes met je blog wereldwijd!

Gepost door: MJ | 26-06-06

Keep it up He, ik ga vandaag je in het zonnetje zetten op mijn blog
krijg ook regelmatig engelstalige bezoekers , dus waar beter dan hier kunnen ze terecht als venster op ons kleine, maar toch zo interressante vlaanderenland.

Gepost door: Ekellop | 26-06-06

English, please.

Gepost door: jacoja | 26-06-06

TweeTalig Beste Hildegarde,

Wij zijn zeer onder de indruk van je Engelse teksten, en ook het commentaar dat je op vele van onze foto's geeft. Inderdaad, het is goed om je Engels te combineren met een photoblog vanwege het aantrekken van Engelstalige bezoekers. Immers, Engels is dé voertaal op internet. Maar ik lees bijgaande verhalen in het Nederlands/Vlaams ook met plezier. Net die finesses, die wendingen, die uitdrukkingen kunnen uitdrukken in je moedertaal ... ik merk dat wij van DutchPhotoday daar moeite mee hebben in het omzetten naar Engelse teksten... we blijven dan toch teveel 'steken' in ons middelbare school engels. Kortom, je tweetalige aanpak kan ik helemaal onderstrepen. Doen! Met nogmaals de complimenten voor je site en de onderwerpkeuze. Er valt veel moois te zien in Vlaanderen, mijn vader zei het altijd al.
hartelijke groeten van Rob van Kleef en Piet Osefius.

Gepost door: Rob van Kleef | 26-06-06

*** Hallo , ik zou het wel tweetalig willen want ik versta het niet altijd heel goed en dan maak ik er maar wat van. In de twee talen ,dan leer ik het nog door hier te komen lezen. groetjes en sorry dat ik zo laat ben maar de maandag ben ik meestal niet thuis. Ik ga je nu en dan eens promoten, zo ziet iedereen wat voor moois jij te bieden hebt Goede avond

Gepost door: emmy | 26-06-06

:-) via Emmy hier even langsgekomen
prachtige foto's hoor !!!!!!!!!!!!
en engels ben ik jammer genoeg niet machtig
nog een fijne avond verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 26-06-06

thanks for the link
nog een fijne avond
ciao!

Gepost door: scottie | 26-06-06

Tweetalig vind ik prima! Je teksten in t engels vind ik prima maar als vlaming zou er toch ook onze eigen moedertaal bij mogen..
ik zou zo zeggen: keep doing the good job! Proficiat!
Groetjes

Gepost door: Lisa | 27-06-06

zal ik hier nu ook mijn zegje over doen? je hebt bewust gekozen voor engels, so go for it! het geeft je blog een internationale uitstraling en wie niet alles begrijpt kan toch genieten van de mooie foto's (eventueel een woordenboek erbij halen?). wie wil reageren kan dat in de taal die hem/haar het beste ligt, so what's the prob?

Gepost door: anna | 27-06-06

thank you for thinking in us

Gepost door: Lucila | 28-06-06

Engels in Knokke Kan ik in Knokke nog wel gewoon met het Nederlands terecht?
Nee hoor, ik vind dit heel knap. Tweetalig, ik waag me er (nog) niet aan, want mijn Engels is not so good as yours.

Gepost door: Rozerood | 13-07-06

De commentaren zijn gesloten.