05-07-06

Soul - Groot seminarie Brugge 2005

 

It was in the Seminary in Bruges last year : a video installation (I think from the Belgian Marie-Jo Lafontaine) of a man working out in a gym, filmed in a very special way so that it conveys to “The tears of steal” (Les larmes d’acier, the title of the work, if I am not mistaken).  These images in the silence and the holiness of the Seminary gave an association with the suffering of Jesus on the cross.  It gave a precious experience.  And being allowed to visit the Seminary is already special itself.

 

Het was op de thematentoonstelling “Soul” in het Groot Seminarie in Brugge, 2005 : een video-installatie (ik denk van de Belgische Marie-Jo Lafontaine) van een man die traint in een gym, op een heel speciale manier gefilmd zodat het “de tranen van staal” (Les larmes d’acier, de titel van het werk, als ik me niet vergis) weergeeft. Deze beelden in de stilte en de heiligheid van het Seminarie riepen een associatie op met het lijden van Jezus aan het kruis.  Het was een kostbare ervaring.  En het Seminarie mogen bezoeken is al een bijzondere ervaring op zich.

00:50 Gepost door Hildegarde in Brugge-kunst | Permalink | Commentaren (7) | |  Facebook

Commentaren

voor.......... of na het kijken de kerk uit??

Gepost door: f r e d | 05-07-06

Cool shot! great contrast of modern instruments in an classical setting.

Gepost door: pieterbie | 05-07-06

Ziet er mooi uit! Ik kan het me voorstellen dat het een unieke ervaring was, die jij toch maar knap voor ons hebt vastgelegd.
Ook ik hou van moderne installaties in een klassieke omgeving. De tegenstelling tussen oud en nieuw - het statische en het bewegende - heb je goed weten te vangen!

Gepost door: gerdaYD | 05-07-06

Seminarie Kunst - vooral installaties zoals deze - in kerken en kerkelijke gebouwen vind ik eigenlijk wel iets extra's hebben. Ik moest er toen men er pas mee begon ook erg aan wennen. Hoewel ik niet godsdienstig ben had ik toch een gevoel van 'Kan dat eigenlijk wel?' Nu niet meer, hoor.
Art - especially installations like this one - in churches and religious buildings have something special. In the beginning I had to get used to this kind of expositions. I am not religious but I had a kind of feeling of: 'Is this the right thing to do?'

Gepost door: Wieneke | 05-07-06

?? hoi hildegarde,
het zegt me niks maar inderdaa zo'n semanrie bezoeken is al iets heel speciaals,
heb je daar verder nog foto's genomen ??

groetjes
klapper

Gepost door: klaproos | 05-07-06

*** Hallo, terwijl ik hier ben wou ik je zeggen dat het ommegang in Brussel is donderdag geloof ik. Daar zouden er ook mooie foto's genomen kunnen worden. Groetjes. Voor die prent op de startpagina gaf ik je al eens uitleg maar ik ga het nog eens opzoeken en uitleggen. Tot dan hildegarde

Gepost door: emmy | 05-07-06

mooi... schitterend fotomateriaal!

Gepost door: paul | 06-07-06

De commentaren zijn gesloten.