15-08-06

In the Netherlands : Kampen - 8 : the weirdest (te gek)

 
 

In Kampen there is a cow hanging at the tower.  And why is that ? I asked a man sitting before his shop and enjoying some sunshine.  It is one of Kampen’s stupidities.  Some passengers see us looking at the tower and stand still to listen. You see, in the earlier days a man thought : well, there is grass growing on the platform of the tower, we better put a cow on it to graze.  So, they pulled up a cow but when she was up, she was dead.  End of the story.

Well, well, everybody says, and then off they go. 

Is it typical for this region of the Netherlands or not, I don’t know, but people talk easily here, they make eye contact, they are friendly and not one wry face when it rains !  That is very pleasant.

And I would have loved to, but I did not take the bear (see 2nd previous post) home.

 

In Kampen hangt een koe aan de toren.  Waarom is dat ?? vroeg ik een man die voor zijn winkel wat van de zon zat te genieten.  Het is een Kamperui (een stommiteit zeg maar).  Enkele voorbijgangers zien ons naar de toren staren en blijven staan luisteren. Vroeger dacht er eens een man : hé, er groeit gras op het platform van de toren, laat ons daar maar een koe op zetten om te grazen.  En dus trokken ze een koe naar boven, maar tegen dat het beest boven was, was het dood.  Eind van de Kamperui.  Zo zo, zeggen de bijstaanders en dan gaat ieder zijn weegs.

Of het typisch is voor dit deel van Nederland, dat weet ik niet, maar de mensen praten hier gemakkelijk, ze maken oogcontact, ze zijn vriendelijk en ik zag niet één gezeurd of moppergezicht als het regende.  Dat was bijzonder aangenaam.

En ik had het heel graag gedaan, maar ik heb de beer (zie 2de vorige post) niet mee naar huis genomen.

00:26 Gepost door Hildegarde in Nederland | Permalink | Commentaren (13) | |  Facebook

Commentaren

Jaja Kampen rulezzzz....

Mooie foto's hoor....

Gepost door: Gerard | 15-08-06

denk denk ik ga nu bedenken wat ik aan de euromast ga hangen.....ga laten hangen;
hoogtevrees!

Gepost door: f r e d | 15-08-06

Very funny I can't stop but laugh out loud at the cow. I love the story whether it is true or not. It is interesting to see the contrast of a classic and beautiful tower and then the cow! Netherlands sound so inviting and your impression of its people is very heartwarming.

Gepost door: Ces | 15-08-06

Wat een mooi verhaal! Jij hebt toch ook een neus voor ongewone dingen hé Hildegarde? Daarom ook is het altijd zo leuk op jouw blogje te komen grasduinen!
(wat hier precies létterlijk te nemen valt, hihi)

Gepost door: gerdaYD | 15-08-06

Goede morgen ***

Gepost door: emmy | 15-08-06

typisch Ik hou wel van die typische Nederlandse architectuur, die torentjes vooral. Maar 't is de eerste keer da'k er één zie met bijbehorende koe.

Gepost door: pieterbie | 15-08-06

Info over Kamper uien Ik heb eens even gekeken op de website van de VVV om het verhaal over de Kamper uien te lezen. Er is zelfs een boekje over. Kijk zelf maar eens op:
http://www.vvvkampen.nl/index.php?pag=1288&titel_text=Tips%20Kamper%20Uien

Gepost door: Wieneke | 15-08-06

Cow Nicely spotted! Strange story. Almost better than King Kong ! ;-)

Gepost door: Sidney | 15-08-06

how funny! i really love oddities such as these; they give great character to the place!

Gepost door: david | 15-08-06

Fun! A charming story, and an incredible shot. Funny!

Gepost door: Still | 15-08-06

the weirdest It is good to see traditions maintained no matter how weird. Today, people tend to live for the moment . . unaware of yesterday or tomorrow.

Gepost door: AG | 16-08-06

Nooit uitgemolken Een goed en leuke ervaring in Nederland. Typical dutch? Misschien kunnen er op grote platte daken koeien worden geplaatst. Wij noemden onze juf van de vierde klas van de lagere school vroeger 'Razende koe', weer eens wat anders dan grazende koe. De koe .... in ieder geval een onderwerp dat nooit 'uitgemolken' raakt. Wat zie ik ze graag staan in de wei, kijkend door het raam van trein, auto, of vanaf mijn zadel. En als ze dan ook nog aan kerktorens hangen ......

Gepost door: Rob van Kleef | 17-08-06

http://klaproos.web-log.nl/ wat een maffe lui daar in kampen hé:-))

maar dat ze vriendelijk zijn geloof ik meteen,
regen of geen regen je doet er zp weinig aan natuurlijk :-))

groetjes
klapper

Gepost door: klaproos | 17-08-06

De commentaren zijn gesloten.