05-10-07

2. Kennismaking met materiaal, mengen, beweging, zonder bedoelde vorm - Getting to know the material, mixing, movement, without an intended form.


Flanders-inside-okt2007-verslag-schilderen-2


Continue jaarvraag van Meester Jaruwan-Tse : wat is schilderen voor jou en wat wil je ermee ? ( Jaruwan-Tse is een anagram als pseudoniem voor de leerkracht schilderen, die tegelijk een leermeester is en een meester in het schilderen).   Voor mij is schilderen op dit moment : het ervaren van het zuivere zintuiglijke genoegen van kleur en materiaal, hoe het voelt om de olieverf uit te strijken, te borstelen, te duwen, te mengen (verf met verf, verf met olie, verf met white-spirit), en hoe het eruit ziet (dik, dun, transparant, met textuur, glad, gelijkmatig, …).  We beginnen met zwart en wit en het universum aan tinten daar tussenin.  En het is zalig.  Als je ook schildert, wat is schilderen voor jou op dit moment ?

Continuing year question of Master Jaruwan-Tse : what is painting for you and what do you want to reach with it ?  (Jaruwan-Tse is an anagram as pseudonym for the teacher, who is a schoolmaster and a master in painting).  For me at this moment painting is : the experiencing of the pure sensory pleasure of color and material, how it feels, how it looks.  We start with black and white and the universe of tinges in between.  And it is wonderful.  If you paint too, what is painting for you at his moment ?

17:12 Gepost door Hildegarde in Schilderen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: academie | |  Facebook

Commentaren

Painting is joy - painting is love - painting is passion - painting is escape - painting is freedom - painting is pain - painting is me!

Gepost door: Rock Kauser | 06-10-07

Well i am not a painter, but I enjoy this art form. I am loving the paintings you have presented. Thanks for sharing your view.

Gepost door: Intern | 07-10-07

Een fraai abstract. Het is de kunst wanneer op te houden, denk ik.

Gepost door: Marius | 07-10-07

amai! is dit nog maar een oefening? Prachtig, er schuilt zonder twijfel een artieste in u. Als dit nog maar een oefening is om het materiaal uit te proberen, wat volgt dan later? Ik zie nu al, ofschoon abstract, zuivere referenties naar de pure Japanse kunst.
Fantastisch ook je aquarel van die rouwende weduwen, gebaseerd op een fragment van de Gouden Boomstoet te Brugge.
Telkens wanneer ik je blog bekijk heb ik het gevoel dat ikzelf ter plaatse aan het trappelen ben terwijl jij jezelf week na week, maand na maand voortdurend verder aan het ontplooien en overtreffen bent.
Doe alsjeblieft zo verder. Het volgen van zo een creatieve geest is een waar plezier.
Allerbeste groeten vanuit Brugge.

Gepost door: bruggeblog | 13-10-07

Wat ik hier zo leuk aan vind is dat ik eigenlijk eerst op het verkeerde been gezet was en er een foto in zag (nogal ijzig, sneeuw, met smeltend ijs ). Dus ik vind dit bijzonder leuk !

Gepost door: Ann | 14-10-07

De commentaren zijn gesloten.