04-11-08

#M4 in de historie van een monochroom - #M4 in the history of a monochrome


Flanders-inside-nov2008-monochroom4-wall-bruin

Zijn er ook vieze kleuren ? Jazeker, schijtkleuren bijvoorbeeld.  Mag een monochroom in een vieze kleur ? Vast wel, maar dat doe ik niet.  Ik meng een soort van grijsbruin.  Dan ga ik virtueel op stap met het monochroom.  Het staat niet goed in het veld (zie kleine foto), zeker niet op palen, of wel ?  Het staat niet goed op een witte muur, of wel ? Ik vind het sterk op een donkerbruin vlak.  Een monochroom staat niet overal op haar best.  Een schilderij in het algemeen hangt niet overal op zijn best. Als je een schilderij maakt, dan maak je dat ofwel voor een welbepaalde ruimte ofwel moet je achteraf op zoek naar de juiste plaats voor dat werk ofwel pas je de ruimte aan aan het doek ofwel zie je het los van de ruimte eromheen.  Er kan veel inzake combinatie schilderij en omgeving, maar er is ook veel dat niet kan en wat voor de ene persoon kan, kan voor de andere niet.  Lijkt je dat een correcte stelling ?

Een monochroom wordt telkenmale overschilderd.  Ik hang het aan een muur en ik hang het in één van mijn recente foto’s.   Aan jou om er je mening over te geven, ga je gang ! De hele historie zie je als je klikt op de tag : monochroom.  Je kan de kleine foto’s vergroten door erop te klikken.

Each time a monochrome is painted again.  I hang it on a wall and I hang it in one of my recent photos.  It’s up to you to express your opinion, go ahead !  You can see the whole history by clicking the tag : monochroom.  You can enlarge the small photos by clicking on them.

Flanders-inside-nov2008-monochroom4-fotoFlanders-inside-nov2008-monochroom4-wall

00:11 Gepost door Hildegarde in Schilderen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: academie, monochroom | |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.