22-12-08

Monochroom-moe - Monochrome-tired (photoshop)


Flanders-inside-dec2008-monochroom-11-foto

Laag 10 dat was nog OK. Laag 11 t.e.m. 15 staan me niet aan en ik ben moe van er virtueel met rond te zeulen en te moe om ze allemaal op een witte muur te hangen. Laag 12 is egaal en bevalt me niet, de andere lagen zijn pogingen om me te conformeren tot het egale, maar zijn evenzeer misbaksels. Maar het is goed om vat te krijgen op wat het niet moet zijn zodat ik een beeld krijg van wat ik wel wil. Wordt vervolgd.

U ziet : M-11 op het kruispunt Meir-Huidevettersstraat (Antwerpen), M-10 in de academie, M-13 in de stadsfeestzaal (Antwerpen), M-14 aan het kasteel van Gaasbeek, M-15 in een omgekeerd rietveld (Melsele) en M-11 t.e.m. M-15 aan de kerk van Melsele.

Layer 10 was still OK.  Layer 11 till 15 don’t please me and I’m tired of dragging them around virtually and too tired to present each on a white wall.  Layer 12 is uniform and I don’t like it, the other layers are trials to conform me to the uniformity but are wasters as well.  But it’s good to get a grip on what it does not has to be in order to get an idea of what I do want. To be continued.

Flanders-inside-dec2008-monochroom-10-foto2Flanders-inside-dec2008-monochroom-13-foto1Flanders-inside-dec2008-monochroom-14-fotoFlanders-inside-dec2008-monochroom-15-fotoFlanders-inside-dec2008-monochroom11tot15-foto

 

 

 

 

 

 

Een monochroom wordt telkenmale overschilderd (opdracht in academie).  Ik hang het aan een muur en ik hang het in één van mijn recente foto’s.  Zo gaat een monochroom  fotogewijs in dialoog met een omgeving. Het is een experiment : je bent geboeid of het zegt je niets.  Het is een vreemde ontdekkingsreis : je gaat mee of je blijft thuis.  Het is een stretchoefening voor het begrip.   Aan jou om er je mening over te geven, ga je gang ! De hele historie zie je als je klikt op de tag : monochroom.  Je kan de kleine foto’s vergroten door erop te klikken.


Each time a monochrome is painted again (art school task).  I hang it on a wall and I hang it in one of my recent photos.  Like this a monochrome is photowise put in dialogue with an environment.  It’s an experiment : you are gripped or it says nothing to you.  It is a strange journey : you travel along or you stay home.  It is a stretch exercise for the understanding.  It’s up to you to express your opinion, go ahead !  You can see the whole history by clicking the tag : monochroom.  You can enlarge the small photos by clicking on them.

01:32 Gepost door Hildegarde in Schilderen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: kerk, academie, melsele, monochroom | |  Facebook

Commentaren

wat kan ik ervan zeggen hildegarde, ik ben geen kunstkenner,
ik kan alleen maar zeggen :-)))

i like what i see..

maak er hele fijne feestdagen van samen

xxx
klaproos

Gepost door: klaproos | 22-12-08

M 11 vind ik leuk om zien, en goed geslaagd, twintig jaar geleden kwam ik daar alle dagen voorbij, maar dat was voor de tijd dat de goden mij goedgezind waren.
De kerk van Melsele vind ik als concept prachtig geslaagd.
Het laat je fantasie de vrije loop en dat is leuk, zo kan de beschouwer zelf beslissen wat hij er mee aan kan.

Gepost door: wim | 22-12-08

Deze bevalt je wel niet, maar toch doet het volkomen natuurlijk aan. Het geeft een aparte dimensie aan de verbindng tussen beide gebouwen. Je zou het eigenlijk 100 voorbijgangers moeten vragen, 7 van de 10 is het niet eens opgevallen.

Gepost door: Marius | 22-12-08

Het groen bevalt me juist wel. De kleur heeft veel diepte gekregen,misschien ook omdat de ondergrond blauw is.

Gepost door: Martine | 22-12-08

ok This is pretty much OK as far as I'm concerned :-)

Gepost door: pieterbie | 28-12-08

De commentaren zijn gesloten.