19-08-09

Contract met God van Juan Gomez-Jurado (foto’s : straatbeeld en zicht door gekleurd raam van toren van kasteel van Gaasbeek)


Flanders-inside-aug2009-kasteel

Boek : Contract met God (2009) van Juan Gomez-Jurado (Contrato con Dios, 2007, Contract with God, Father Anthony Fowler, book 2). (Foto’s : een straatbeeld en zicht door raam van kasteel van Gaasbeek)
Bespreking : Zeer spannend en actueel en tegelijk vol geschiedenis. Het gaat over één van de gevaarlijke kanten van mensen, een kant die bij velen sluimerend aanwezig is en in bepaalde omstandigheden plots kan bovenkomen (veel is daar vaak niet voor nodig) of die binnensijpelt door sociale beïnvloeding of die erin gehamerd wordt, namelijk : bepaalde medemensen niet beschouwen als mens. In concreto gaat het over jodenvervolging en over moslimfundamentalisme.
Je kan het boek echter ook helemaal anders aankaarten, zonder de dingen bij naam te noemen, ik neem even de covertekst over : "Een excentrieke miljonair. Een zoektocht naar de Ark des Verbonds. Een overmoedige journaliste. Een priester als CIA-infiltrant. En een vijand die de expeditie wil ondermijnen.” 
Enkele fragmenten :“  “Ik haat de Joden, meester.” Nee. Dat denk je maar. Luister goed naar mijn woorden. Over enkele jaren zal de haat die je nu meent te voelen een vonk zijn vergeleken bij een uitslaande bosbrand.  Alleen echte gelovigen zijn hiertoe in staat.  Jij behoort daartoe. Jij bent uitverkoren. Ik hoef je alleen maar in de ogen te kijken om te weten dat er een kracht in jou schuilt die de wereld zal veranderen. Jij brengt de eenheid terug in de islamitische samenleving. Jij herstelt de sharia in Amman, Caïro, Beiroet. En vervolgens breng je haar naar Berlijn, Madrid, Washington.” 
“De boodschapper van God zei : “Een martelaar ontvangt zes voorrechten van God : vergiffenis voor al zijn zonden zodra de eerste druppel bloed heeft gevloeid; hij verwerft zich een zetel in het paradijs; hij zal verlost worden van de kwellingen van het graf; wordt beschermd tegen de beproevingen van de Dag des Oordeels en gekroond met een kroon van waardigheid, waarin één robijn meer waard is dan de hele wereld en al wat hij bevat; hij mag huwen met 72 zuivere maagden en heeft recht op bemiddeling ten voordelen van 70 van zijn familieleden.” 
“De ventilator van de computer maakte inderdaad een hels kabaal, alsof vijftig bijen een feestje bouwden in een schoendoos.” 

I read : Contract with God by Juan Gomez-Jurado.

Flanders-inside-aug2009-straatbeeld

17:40 Gepost door Hildegarde in Vlaanderen-straat | Permalink | Commentaren (1) | Tags: boeken, random | |  Facebook

Commentaren

Die eerste vind ik heel creatief, word er wel blij van!!! TOP

Fjne avond!!

Gepost door: Eric | 19-08-09

De commentaren zijn gesloten.