10-07-10

Tall Ships Race, Antwerp 2010


Flanders-inside-juli2010-tallships

De Tall Ships Race, ‘t is weer zeilschepenfeest in Antwerpen (jubel, jubel), dat is toch wel een geweldig evenement, zo imposant. Vorige editie : 1 miljoen bezoekers op 3 dagen, zwart van het volk, letterlijk. Magnifiek zo’n kathedralen van de zee op de Schelde aan de kathedraal van Antwerpen, we gloeien van trots : Antwerpen is DE stad, er vallen altijd schitterende dingen te beleven, we hebben er mode en kunst en historische pracht (en frieten en chocolade én bier en café’s) en veel vernieuwing start in Antwerpen.  
En toch is het moeilijk om er een spannend plaatje van te maken. Dan heb je mensen nodig, dat maakt het meteen interessanter : mensen én een zeilschip, zoals Jimmy Kets dat doet (de Standaard, 10 juli 2010, p.21) en als er dan een zwartrokende fakkel staat te spuien dan zet je daar een plastieke fles voor want affakkelpijpen verpesten het mooie plaatje van Antwerpen. Affakkelpijpen verpesten vooral de lucht voor ieder die er woont en het is ook zo fijn als ’s nachts in de zomer de lucht davert van de verbrandingsuitstoten, je voelt je dan even veilig als wanneer je naast een rookspuwende vulkaan slaapt. Toedekken, mond houden, ’t kan allemaal geen kwaad en geef het volk frieten en schepen, zeggen de bestuurslui en de fotograaf (de beste van tegenwoordig) doet daar, bedoeld of toevallig, ook aan mee.
Maar laat ons nu maar zorgeloos schepen gaan kijken, het is werkelijk machtig leuk en wie heeft er nu zin om over nare dingen na te denken, niemand toch ? (brood en spelen, het werkt altijd en voor iedereen en ’t is nog leuk ook)

16:28 Gepost door Hildegarde in Antwerpen-evenement | Permalink | Commentaren (10) | Tags: kerk, schelde | |  Facebook

Commentaren

Bespeur ik daar enig cynisme, Hildegarde? :-) Deze zomer gaan wij in Amsterdam ook de Sail beleven. Machtig mooi altijd. Dus als je nu nóg eens tall ships wilt gaan bekijken. Er rijdt toch nog wel een treintje tussen Antwerpen en Amsterdam denk ik zo ;-)

Gepost door: Wieneke | 10-07-10

volk Het evenement heeft nog een beetje volk getrokken, las ik. Een collega waarmee ik gisterenavond een pintje ging drinken ging er ook naartoe.
Mooi panoramazicht in de foto!

Gepost door: pieterbie | 10-07-10

oeps blijkbaa rniet zo blij met de grote boten dat in A'pen aangemeerd waren
nochtans is het een heel mooi evenement
maar zwart van het volk was het niet
ik vond dat er dit jaar heel weinig volk was
maar dat stoort me neit in tegendeel!
en jij zat aan de overkant met zicht op de Mir (tja ik ken ze allemaal als bootfreak moet dat wel )
nu hup naar oostende en dan sail Amsterdam
groetjes

Gepost door: pascale | 13-07-10

I guess I'd better learn Dutch

Gepost door: bob | 13-07-10

Zo'n evenement met deze prachtschepen is altijd geweldig. Ik verheug me nu ook weer Op Sail in augustus in Amsterdam.
Heel vreemd, ik keek regelmatig op je weblog en steeds een site van Skynetblogs. Dacht al dat je gestopt was. Nu zie ik plotseling dat je weer present bent met een heel andere vormgeving

Gepost door: tagrijn | 14-07-10

Dank voor je reactie. Die weblogbeheerders vinden het blijkbaar leuk om om de haverklap de weblogs te restylen. Web-log beheer is er ook net klaar mee. Honderden bloggers wisten niet meer hoe ze in hun beheer moesten komen en alleen met wat kunstgrepen is het mij uiteindelijk gelukt. De hele boel is weliswaar veranderd, maar ik zie nog steeds niet wat er uiteindelijk voor het resultaat en de mogelijkheden verbeterd is. Maar we zijn er aan overgeleverd, Hildegarde! Voor jou natuurlijk wel jammer dat je die prachtige grote afbeeldingen niet meer kunt plaatsen. Hopelijk komen ze tot inkeer en wordt dat een keer veranderd.

Gepost door: tagrijn | 14-07-10

j e blog i s een beetje aan de gekke toer aan het doen hildegarde,
mooi gezicht dat wel hé al di e boten
mmm
mooi om daar bij te zijn:-)

Gepost door: klaproos | 14-07-10

nogmaals proberen een reactie te plaatsen

Gepost door: Wim | 14-07-10

Het is dan toch eindelijk gelukt.
"Tall ships" met zo eentje kun je makelijk mee naar hier varen ,-)

Gepost door: Wim | 14-07-10

knappe schepen.
hier op de vaart hebben er ook een drietal voor de kapotte brug gelegen.
een driemaster en 2 tweemasters.kwamen van de havnfeesten te brussel en gingen terug naar oostende.
knap van zo dicht bij.
sint anna beach is ook knap intiem.

Gepost door: ludo | 16-07-10

De commentaren zijn gesloten.