21-11-11

Grote enquête over het nieuwe Skynet blogplatform sinds 7/2010 : mijn sinterklaaswensen (illustratie : dagboek, veer, inkt, uil, vikinghelm, lantaarn) – About Skynetblogs

Flanders-inside-nov2011-blog.jpg

This log is about the Skynet photoblogs, which I like. I express my opinion about the archives. Since the changes last year, I didn’t feel at home anymore, all of a sudden only the most recent pages of my diary were easy available, it felt like I lost my past. We live in fast times, that’s why it is important to be able to root things, also on the internet, because that’s where our virtual home is.

 

Skynetblogs doet een enquête, dat is fijn, zo kan je laten weten wat goed is en wat beter kan.  Hier kan je deelnemen.

Skynetblogs zijn leuk, gezellig, makkelijk, voor het ontwerp kan je kiezen uit talijke sjablonen, er zijn uitgebreide statistieken, je kan vanalles in de zijkolom(men) zetten zoals een teller, de laatste reacties, …

 

Wat er beter kan voor de fotoblogs  (kwestie van Skynetblogs wat hoger in de sky te brengen in de wereld van de fotoblogs, momenteel kiest een fotografieliefhebber hoogst waarschijnlijk niet voor Skynet als hij/zij een fotoblog wil beginnen, veel Skynet-fotobloggers zijn ook verhuisd, het imago kan beter) : het archief.

 

Een fotodagboek waar je jaren aan werkt, daar wil je ook snel in kunnen opzoeken, om foto’s te gebruiken, om info terug te lezen, … Ook je bezoekers willen graag één en ander opzoeken. Een archief met links is dan hopeloos onpraktisch. Na één bladzijde waarop de logjes worden getoond, komt een pagina met titels die linken naar het betreffende logje. Dat maakt opzoeken tot een wel zeer tijdrovende bezigheid. Titels met links zijn best ok voor echte schrijfblogs, voor fotoblogs zijn ze weinig geschikt.

Voorstel : voor fotoblogs alle logjes tonen bij het opzoeken (volgens tag, categorie, maand, …) of misschien : werken met thumbnails (alle eerste foto’s van ieder log tonen)

 

De tag cloud (een trefwoordenwolk waarin al je trefwoorden staan in een lettergrootte volgens gebruik, tags die je veel gebruikt staan dus groter) : ze is er al, verstopt in de archieven. Beter : de tag cloud op de voorpagina in een zijkolom zodat je snel wat kan opzoeken.

 

Extra leuk : superaangename manier om een nieuwe fotoblog te leren kennen is er ‘random’ (op toevallige basis) in te kunnen grasduinen. Dus :  een ‘random’ knopje bij het archief in de zijkolom zou echt een surplus zijn.

 

Tot slot : bij de sjablonen : aangeven hoe je de weblogkolom (de hoofdkolom waarin je schrijft en/of je foto’s plaatst) kan verbreden.

 

Tot zover mijn publieke sinterklaaswensen.

 

Voor mij is het makkelijk kunnen opzoeken in het archief belangrijk, zozeer dat ik na de veranderingen in 7/2010 nog weinig geblogd heb, ik voelde mij er niet meer thuis, alsof mijn dagboek in één klap alleen nog de meest recente bladzijden had en de rest kon alleen nog bij hardnekkig zoeken gevonden worden.

We leven in een razendsnelle wereld, des te belangrijker is het om dingen te kunnen verankeren, ook op het internet, waar daar staat nu ons virtuele huis.

13:27 Gepost door Hildegarde in Home | Permalink | Commentaren (6) | Tags: boeken, beelden, schatten op zolder | |  Facebook

Commentaren

het enige echte voordeel van het nieuwe platform, lijkt me dat je grote bestanden kunt plaatsen...

foto's dien je niet meer te verkleinen..

heel wat zaken kunnen echter niet meer, met de tags kan je enkel in een bepaalde blog zoeken enz...

de statistieken die men publiceert, moet men met een korrel te zout nemen..

bv iemand die een eerste postje publiceert vind je na een paar bezoekers bij de "meest bekeken" blogs..

en zo zou ik kunnen doorgaan....

ps:mooi plaatje, maar wat baten kaars en bril als de uil niet zienen wil

Gepost door: willy | 21-11-11

Ik heb geen ervaring met jouw skynetblog. Ziet er nu al erg veelzijdig uit. Mijn foto's stal ik al jaren bij Photobucket, keurig gesorteerd in mapjes op jaar en onderwerp. Maar dat is bij een grote hoeveelheid niet gratis. Maar ja, die 20 dollar per jaar lukt nog wel, ondanks de crisis!

Gepost door: tagrijn | 22-11-11

Ja het loopt er nog niet goed mee hé. Kon daarnet weer geen verbinding maken met de server van de skynetblogs. Als je info vraagt aan de support dienst, dan krijg je geen antwoord. Gebruiksvriendelijk is het ook niet erg, maar ja er zal wel aan ieder platform iets niet zijn zoals wij het willen zeker. Op naar het volgende logje hé!
Knap stilleven!

Gepost door: Joke | 22-11-11

Een uitstekende analyse van wat beter zou kunnen, lijkt mij.
Ik ben het er roerend mee eens. Alle punten die je aanhaalt zijn zaken waar ik het ook moeilijk mee heb.

Gepost door: pieterbie | 22-11-11

Mooi stil leven, die levend spreekt!
Je punten zijn inderdaad zaken die erbij mogen komen.
Ik heb ook nog geopteerd voor een portfolio,
omdat je daar vlug een overzicht heeft van de foto's!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 23-11-11

Onze academie werkt volledig "non-toxic" geen white spirit, geen vernissen, geen zeefdruk inkt op oliebasis maar op waterbasis etc, ik dacht dat alle academies waren overgeschakeld?

Gepost door: manu | 23-11-11

De commentaren zijn gesloten.