23-07-13

Greetings from Pleasantville (the movie), but it's in the Orgelstraat, Antwerp

Flanders-inside-juli2013-orgelstraat-hond.jpg

14:20 Gepost door Hildegarde in Antwerpen-straat | Permalink | Commentaren (2) | Tags: fietsen, who let the dog out, bomen | |  Facebook

Commentaren

leuke streetfoto. Breekt enkele regels, maar toch is ie leuk.

Gepost door: pieterbie | 28-07-13

Je vroeg mij welke regels je hier gebroken hebt. Ik heb het wetboek van de fotografie niet bij de hand. Ik heb geweigerd het te kopen. Ik bekeek het bij Waterstones in Carlisle bij een geurig kopje koffie van bij de Costa in de winkel, maar ik legde het terug. Ik ken die regels en wil ik ze eigenlijk wel als een bijbel bij de hand hebben? 't Was ook een duur boek :-)

OK, wat is hier volgens mij tegen de regels?

1 - de motorrijder is niet helemaal in beeld, je hebt wijn wiel afgesneden.
2 - de focus/scherpstelling is niet op de motorrijder, terwijl ik hem als het onderwerp zou kunnen beschouwen. Dat is natuurlijk bediscussieerbaar.
3 - het perspectief op het gebouw is lichtjes aflopend
4 - de regel van derden is hier ook geenszins gerespecteerd, lijkt mij
5 - er is een regel die zegt dat je een bewegend object ruimte moet geven in de richting waarin het beweegt
6 - door jouw keuze voor compositie stel ik mij de vraag wat is voorgrond en achtergrond, de voorgrond is precies leeg, gezien de plaatsing van die scooterrijder
7 - ik mis rechte lijnen in deze foto, volgens mij is geen enkele lijn recht (hoe doe je dat?) :-)
8 - er wordt niets geaccentueerd en niets onderdrukt in deze foto? Is alles even belangrijk? Wat wil je brengen? Het onderwerp is natuurlijk wel de straat in je titel, maar de straat staat er ook niet 'helemaal' op.

Nu, laat daar geen twijfel over bestaan, deze foto intrigeert mij. Is het een goede foto? Wellicht niet, maar dat kan mij geen bal schelen. Ik blijf hier naar kijken.

Gepost door: pieterbie | 29-07-13

De commentaren zijn gesloten.